Schorsen bromfiets

Een bromfiets tijdelijk niet gebruiken: schorsen.

Als u van plan bent om met uw bromfiets langere tijd geen gebruik te maken van de openbare weg, kunt u voor de voertuiggebonden verplichtingen vrijstelling krijgen. Voor bromfietsen is dat de WA-verzekeringsplicht. 

Schorsing aanvragen.
De schorsing kunt u gemakkelijk online via deze website aanvragen of via het postkantoor of een aantal RDW-balies. De schorsing via het postkantoor of RDW-balie kunt u ook door iemand anders (een gemachtigde) laten doen.  Bij online schorsen is dat niet mogelijk. U moet dat zelf regelen.

De RDW registreert de schorsing in het kentekenregister. U bent dan niet langer verplicht om uw voertuig te verzekeren. 

Niet op de openbare weg!
Als de geldigheid van het kenteken is geschorst, mag u met uw bromfiets geen gebruik maken van de openbare weg. Dat geldt zowel in Nederland als in het buitenland. Uw bromfiets mag ook niet langs de openbare weg geparkeerd staan.

Voor het schorsen van een bromfiets geldt een vast tarief.
Bij het schorsen van meerdere bromfietsen krijgt u korting. Meer informatie over schorsen bij het postkantoor of op 
www.RDW.nl  vindt u in het artikel schorsing aanvragen, verlengen of opheffen. 

ATTENTIE, de schorsing heeft een geldigheidsduur van 1 jaar !

Handiger is het om uw oldtimer bromfietsen op een verzamel verzekerings polis te zetten, dan bent u meestal voordeliger uit en loopt u niet het risico op een forse boete!

Verlengen van een schorsing.
Wilt u langer schorsen dan een jaar, dan moet u vóór afloop van de schorsingsperiode een verlenging aanvragen.

Dat kunt u online doen via www.RDW.nl   en bij het postkantoor/PostNL-kantoor of bij de klantenbalie van de RDW in Veendam, Zoetermeer of Den Bosch (keuringsstation).

Online schorsing verlengen.
Verlengt u de schorsing online via deze website, dan kunt u dat tot maximaal zes weken voor de einddatum doen. U behoudt dan dezelfde vervaldatum plus één jaar. U ontvangt van de RDW een Tenaamstellingsbewijs met daarop de nieuwe afloopdatum. Het oude Tenaamstellingsbewijs moet u na ontvangst van het nieuwe bewijs vernietigen.

Schorsing verlengen op postkantoor/PostNL-kantoor of bij RDW.
Op het postkantoor/PostNL-kantoor of bij de RDW-balie kunt u de verlenging uiterlijk op de einddatum van de schorsing aanvragen, die op het Tenaamstellingsbewijs (deel 1B) staat aangegeven. Vervalt de schorsing in een weekend, dan moet u de verlenging vóór dat weekend regelen. U kunt de verlenging niet, zoals bij online schorsen, voortijdig regelen.

U kunt de schorsing steeds opnieuw verlengen voor maximaal een jaar.

Wat heeft u nodig voor het verlengen.
Voor het verlengen van de schorsing moet u dezelfde documenten meenemen/gebruiken als bij een schorsing aan- of afmelden.
Voor het online verlengen van de schorsing moet u beschikken over een geldige DigiD en iDEAL.

Meer informatie over online schorsen vindt u in het artikel schorsing online aanvragen bij de RDW, verlengen of opheffen

Meer informatie over schorsen bij het postkantoor of www.RDW.nl  vindt u in het artikel schorsing aanvragen, verlengen of opheffen via postkantoor of balie. 

Snel contact met het bestuur