RDW bromfiets keuring

RDW bromfiets keuring.
Hoe gaat u te werk om uw bromfiets te laten keuren voor een kentekenplaat?

Gebruikte bromfiets met typegoedkeuring

Heeft uw bromfiets een Nederlandse of Europese typegoedkeuring, dan kan deze een kenteken krijgen na een onderzoek bij de RDW. Tijdens de keuring stelt de RDW vast welke typegoedkeuring van toepassing is en of de bromfiets technisch in orde is. De norm hiervoor ligt vast in de permanente eisen. Hierbij wordt onder andere de maximale snelheid en de geluidsproductie gemeten.

De eisen zijn afhankelijk van het bouwjaar. U kunt het bouwjaar aantonen met behulp van documentatie. Dat kan teleurstellingen voorkomen en versnelt de keuring aanzienlijk. Als de bromfiets nog geen drie jaar oud is en u overlegt een Certificaat van Overeenstemming, dan wordt er geen technische keuring gedaan en geldt een lager tarief.

Voor de keuring van uw bromfiets neemt u de volgende stappen:

Eerst maakt u een afspraak voor een keuring bij één van de RDW keuringsstations. Houdt u er rekening mee dat voor het keuren van bromfietsen een lange wachttijd geldt die kan oplopen tot drie maanden.

Zorg dat de bromfiets technisch in orde is. Als u zelf niet deskundig bent, kunt u de bromfiets door een erkende hersteller laten controleren.

Op de afgesproken datum gaat u met uw bromfiets naar de keuring. Breng alle relevante documenten over de bromfiets mee. Ook heeft u een legitimatiebewijs nodig om het kentekenbewijs op uw naam te zetten.

Als u aan alle verplichtingen heeft voldaan, krijgt u het kentekenbewijs binnen enkele werkdagen thuis gestuurd. Vervolgens moet u een kentekenplaat laten maken en een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) voor uw bromfiets afsluiten.

Het bovenstaande komt vanaf de RDW website, zie daar voor nog meer informatie.
www.rdw.nl

Snel contact met het bestuur